Kennisbank Personen- en familierecht

Altijd actueel

Met Kennisbank Personen- en familierecht heeft u alle relevante vakinformatie op één plek. Met alle relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie met samenvattingen, uitgebreide thematische beschrijvingen en praktische tools heeft u alles binnen handbereik en werkt u sneller en efficiënter.
Naast de kennisbank worden er ook regelmatig journaals georganiseerd in de vorm van online seminars. U kunt hier als klant kosteloos aan deelnemen zodat u altijd helemaal up to date bent van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Let op: u wordt doorgestuurd naar de website van Sdu.

Kennisbank personen- en familierecht afbeelding

Voor wie is Kennisbank Personen- en familierecht?

RECHTERLIJKE MACHT

Bent u werkzaam als rechter, stafjurist of juridisch medewerker? En wilt u met zekerheid de juiste vakinformatie tot uw beschikking hebben?
Kennisbank Personen – en familierecht is de betrouwbare online kennisbank voor alle benodigde vakinformatie omtrent personen- en familierecht.

ADVOCATEN, MEDIATORS & NOTARISSEN

Bent u gespecialiseerd in het personen- en familierecht? En bent u op zoek naar betrouwbare en relevante vakinformatie?
In de Kennisbank Personen- en familierecht vindt u uitgebreide thematische beschrijvingen, relevante jurisprudentie, actuele wet- en regelgeving, vele praktische modellen en beslisbomen.

Download gratis uw whitepapers

Erfrecht

 

De testateur kan zijn testament altijd wijzigen of herroepen. Ook een langstlevende testament dat een (echt)paar over en weer heeft gemaakt, kan altijd worden herroepen. Dit kunnen de partners (ook) los van elkaar doen.

 

Download dit kennisdocument

Maatregelen van kinderbescherming

 

In deze whitepaper staan de maatregelen van kinderbescherming centraal. Er wordt ingegaan op een stukje ontstaansgeschiedenis van kinderbescherming in Nederland. Ook worden enkele uitgangspunten behandeld bij de toepassing van maatregelen van kinderbescherming, zoals subsidiariteit, proportionaliteit en noodzakelijkheid.

 

Download deze whitepaper

Familieprocesrecht

 

In deze whitepaper wordt het familieprocesrecht behandeld. Nu alle familierechtelijke procedures, verzoekschriftprocedures zijn wordt er stilgestaan bij de algemene regels voor verzoekschriftprocedures. Daarnaast komen ook de rechtsmacht van de Nederlandse rechter en de behandeling van een verzoekschrift aan bod.

 

Download deze whitepaper

Echtscheidingsconvenant

 

Het opstellen, invullen en aanpassen van een echtscheidingsconvenant kan een tijdrovend karwei zijn. Dit standaardmodel voor echtscheidingsconvenanten neemt u werk uit handen. U hoeft alleen nog maar de voor u relevante gegevens in te vullen. Download nu dit model. Het is direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk.

 

Download dit model

Meer whitepapers?

 

Ontdek de kwaliteit van INA Personen- en familierecht en download gratis de whitepapers.

Vragen? Wij helpen u graag verder!

Sdu Klantenservice

(070) 378 93 23

Klik om te mailen